PHOTO-2024-04-01-10-58-43

Informatie

Historie toerclub

De Toerclub Sondervick College is opgericht op initiatief van Henk van Dooren (L.O. docent) van het Anton van Duinkerkencollege aan de Locht te Veldhoven. De Toerclub is van oorsprong (vanaf 1979) een schooltoerfietsclub voor leerlingen.

Op 23 mei 1979 vond de eerste toertocht plaats een uitgezette toertocht van 90 kilometer. De deelnemers waren zo enthousiast dat er meer tochten volgden, de Toerclub was geboren. Het jaar daarna, 1980 werd ook het eerste fietskamp georganiseerd. Het eerste fietskamp vond plaats in de harmoniezaal in Slenaken. Ook dit bleek een succes te zijn en werd dus een jaarlijks evenement. Vanaf 1981 kon de Toerclub terecht bij boer Sangers in Slenaken, alwaar we tot 1998 zijn gebleven. Vanaf 1999 werd het fietskamp georganiseerd vanuit Kampeerboerderij “De Drink” in Sint-Pietersvoeren in België.

Het eerste lustrum werd in 1984 gevierd met de Jubileumtocht naar Gileppe. Deze tocht is een klassieker van de vele toerritten en wordt zowel tijdens het fietskamp als ‘108’ en in de herfstvakantie als de Gileppetocht gereden. De Gileppetocht wordt dan wel in tegengestelde richting gereden. Tijdens het 5e lustrum in 2004, werd dit jubileum met een grootse reünie in Slenaken gevierd. Het 30 jarig bestaan van de Toerclub in 2009 werd gevierd met een sponsoractie voor India en een feestdag op 23 mei tijdens het fietskamp.

De club heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een wielerclub zonder leerlingen van de school. De enige binding met de school – op dit moment -is de clubnaam, het clublogo (afgeleid van het schoollogo) en de plaats van vertrek van de wekelijkse tochten, namelijk bij het hoofdgebouw van de Kempen Campus. Het Sondervick College is daar gevestigd.

Met ingang van 2023 is de naamstelling gewijzigd in Toerclub Sondervick Veldhoven.

De Toerclub Sondervick Veldhoven

Er is geen formeel lidmaatschap. Eenieder kan kosteloos deelnemen aan de clubritten van de Toerclub met als voorwaarden:

  • In bezit van een goed onderhouden racefiets;
  • Dragen van een fietshelm.
  • respecteren van de verkeersregels, normaal gedrag in de openbare ruimte.

Aanmelden kan via het algemene mailadres: tsv@toerclubsondervickveldhoven.nl

Meerijden?

Je kan altijd vrijblijvend meefietsen, we rijden in drie groepen: een Snelle-groep die gemiddeld 35km per uur fietst, een Normaal+-groep die gemiddeld 28 -30km per uur rijdt en een Normale groep die gemiddeld 26-28km per rijdt en meestal ook een kortere afstand rijdt.

De afstanden variëren van 50km in het begin van het seizoen tot 135km aan het begin van de zomer. Gemiddeld zijn de afstanden tussen de 80 en 100 km. De Normale groep rijdt meestal kortere afstanden van gemiddeld 75km.

Veiligheid

Voor je veiligheid is een fietshelm verplicht. 

Daarnaast gelden ook voor toerfietsers de verkeersregels. 

Tijdens het fietsen worden door de mensen die op de eerste rij fietsen doorgegeven of er auto’s ons tegemoet komen, wandelaars, fietsers of obstakels staan zoals paaltjes en randjes.

Onze sponsors